SEO optimalisatie – Beter vindbaar worden in zoekmachines

SEO = Zoekmachineoptimalisatie kan worden gedefinieerd als een vast onderdeel van zoekmachinemarketing om website pagina hoog te laten scoren in de organische resultaten van zoekmachines aan de hand van zoekwoorden en trefwoorden. Over het algemeen levert een kwalitatief hoogwaardige inhoud en een gedegen structuur de beste resultaten om hoog te scoren in de vindbaarheid.

Waarom is SEO optimalisatie zo belangrijk?

Google is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Sinds het ontstaan van Google op 15 september 1997 zijn zoekmachines onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Tegenwoordig brengen maandelijks meer dan 1 miljard mensen een bezoekje aan Google om snel producten of diensten te zoeken.

Omgerekend is dat circa 15% van de wereldbevolking. In Nederland wordt de zoekmachine van Google inmiddels door 80% van alle internet gebruikers gebruikt om dagelijks informatie, diensten en producten te zoeken.

Wat is SEO (zoekmachine optimalisatie)

Zoekmachine optimalisatie, is één onmiskenbaar belangrijk instrument om de aangeboden diensten en producten in je website goed zichtbaar en beter vindbaar te krijgen.

Als je nieuwe website onlangs online is gegaan, dan wil je natuurlijk niets liever dan dat hij snel en goed gevonden wordt en direct zichtbaar is in de zoekresultaten van de meest gebruikte zoekmachines zoals Google en Bing en liefst dat alle pagina’s op pagina 1 worden getoond.

Zijn dat de wensen?

Dan is zoekmachine optimalisatie onontbeerlijk techniek. Zoekmachine optimalisatie is werk van specialisten.

Als ze je website niet kunnen vinden, kun jij ze ook niets verkopen!

Voordat een website online gaat, is het van groot belang om eerst uitgebreid een zoekwoorden analyse te verrichten en te onderzoeken welke zoekwoorden je concurrente gebruiken en of deze zoekwoorden bijdragen aan een hoge ranking in de zoekresultaten. Is de getoonde tekst in de website wel van voldoende omvang? is hij uniek? voegt het iets toe en is hij relevant t.o.v. bijvoorbeeld de titel en de gebruikte afbeeldingen? Leest hij wel prettig? Worden er wel voldoende uitgaande links in de pagina’s gebruikt (Google ziet deze backlinks namelijk als positieve stemmen) naar website die relevant zijn en autoriteit genieten? Zijn de juiste zoekwoorden in de teksten door de web redacteur wel goed verwerkt. Heeft de pagina voldoende omvang van minimaal 300 woorden. Wees je ook bewust dat in uitzonderlijke gevallen 1000 plus woorden nodig zullen zijn om hoog te kunnen ranken. Is de backend techniek op orde.

SEO optimalisatie is een continu proces!

Om goed vindbaar te zijn maar dat vooral ook te blijven is het van groot belang, dat de stand van SEO optimalisatie binnen je website continu gemonitord en verbetert wordt om de verworven positie te behouden en verder te versterken en uit te bouwen. Ontegenzeggelijk beschikt niet iedere website eigenaar over voldoende tijd en kennis om dit intensieve onderzoek en SEO optimalisatie traject succesvol te volbrengen en vol te houden. Wil je dat je online activiteiten substantieel gaan bijdragen aan je verkoop en omzet succes? Dan is SEO zoekmachine optimalisatie de sleutel tot jou online succes.

Niet onbelangrijk om te weten is dat zoekmachines continu hun algoritme aanpassen, juist daarom dient de website hierop continu gecontroleerd en gescand te worden en zo nodig aangepast te worden.

SEO optimalisatie

Wat zijn de kosten voor SEO

De kosten zijn  sterk afhankelijk van de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Heb je al goede teksten in je website of dienen deze nog geschreven of herschreven worden.

De meest voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Zoekwoordonderzoek onderzoek
  • Concurrentie in beeld brengen
  • Nieuwe teksten schrijven
  • Bestaande teksten  SEO proof maken (redigeren)
  • Pagina’s SEO proof maken

Zoekwoorden onderzoek is veel omvattend en tijdrovend de kosten voor dit onderzoek bedragen € 695,00.
Voor het optimaliseren van je bestaande teksten en de pagina’s op je website met relevante zoekwoorden, slimme links, alt-teksten en een tekstlengte van 300-320 woorden is het uurtarief € 97,50.
Het totale kostenplaatje hangt sterk af van het aantal pagina’s dat je geoptimaliseerd wilt hebben en de huidige stand van zaken.

Een duur grapje dat hele SEO gedoe? Dat horen wij vaak als reactie van onze opdrachtgevers. Zet dat eens reëel af tegen wat een goed SEO geoptimaliseerde website je zal gaan opleveren.

Nieuwsgierig geworden?

Mijn website wordt slecht gevonden, ik wil beter gevonden gaan worden.

JA, laten wij een afspraak maken