Waarom zou ik mij zorgen moeten maken om de laadsnelheid van mijn website?

De navigatie ervaring van je gebruikers in de website of webshop is al reden genoeg maar dat is niet alles.

Duurt het laden van je website of webshop te lang? Dan klikt je bezoeker in 98% van de gevallen direct weer weg!

Gebruikers hebben vele mogelijkheden als het gaat om te zoeken naar relevante inhoud op hun vragen of producten,  zoals bijvoorbeeld in Google. Een langzaam presterende website zal gebruikers veelal afschrikken en doen besluiten weg te klikken van je website en op zoek te gaan naar een andere sneller website met relevante inhoud waar zijn naar op zoek zijn. Laat dat nou net de website van je concurrent zijn!  Immers de gevonden zoekresultaten staat netjes onder elkaar.

Trek meer bezoekers

Een sneller website zal de bezoeker langer vasthouden zolang de inhoud maar relevant is en er antwoord wordt gevonden op hun zoekvragen. Als de gebruikte afbeeldingen langzaam laden zal dit de bezoeker snel frustreren en weg is zij of hij. Een rampzalig scenario voor website en in het bijzonder voor webshop eigenaren. Een belangrijke reden om een website snel te maken en vooral te houden. Google heeft eerder al aangekondigd de laadsnelheid voortaan in hun algoritme zwaar mee te zullen wegen wat gevolgen heeft in de ranking positie van een website of webshop. In goed Nederlands, is jouw website traag dan zal hij onderaan in de ranking terechtkomen en nog nauwelijks nog gevonden worden. Uit onderzoek is vast komen te staan dat op de eerste 3 getoonden getoonde resultaten door zoekmachine wordt geklikt.

De oplossing

Verbeter de laadsnelheid van je website of webshop.

Neem contact op

voorbeeld:  1

Hoeveel klanten mis jij

voorbeeld:  2

waarom een snelle website

Mijn website laadt al behoorlijk snel waarom zou ik daar nog verder energie in steken en die nog verder willen verbeteren?

Een snelle website of shop genereert meer omzet!

De gevolgen van een trage website kan leiden tot minder bezoekers, een minder goede positie in de zoekresultaten en uiteindelijk ook tot minder omzet leiden,  dan een website of webshop die wel een snelle laadsnelheid heeft en goed geoptimaliseerd is.

Een onderzoek bij verschillende websites gaf dat heel concreet in omzetcijfers aan.  Een snelle website kan je omzet aanzienlijk verbeteren iedere seconde dat hij sneller laadt levert  7% -27% meer conversie – verkopen op, dat wil jij toch ook?

Meten

Er zijn genoeg betrouwbare tools ontwikkeld waarmee de snelheid van websites goed zijn te meten en te testen. Deze tools geven een goed beeld hoe een website scoort en geeft heel overzichtelijk weer wat er verbeterd dient te worden, om de laadsnelheid substantieel te verbeteren.

Laadsnelheid meten

Hoe luidt jouw score?

Kleuren de “PageSpeed” en “Yslow” score oranje of zijn ze zelfs rood?
Deze waardes dienen beide altijd groen te kleuren en minimaal boven de 88% te scoren voorafgaande met de letter A voor PageSpeed en voor YSlow meeting minimaal de letter B.

Hoe scoren de Page load Time, de Total Page Size en de hoeveel Requests worden er gedaan?
Deze dienen in ieder geval een zo laag mogelijke waarde terug te geven en de pijltjes dienen groen van kleur te zijn!

Ieder website heeft een aantal zwakke schakels en knelpunten, onze experts kennen de knelpunten en lossen deze doelgericht voor je op, zodat de laadsnelheid substantieel zal verbeteren.

Verbeter de laadtijd van je website en wordt direct beter vindbaar!

Je wilt natuurlijk ook  goed gevonden worden. Dan is een website of webshop die een snelle laadtijd voorwaarde nummer 1 voor een hoger positie in zoekmachines.

Wij helpen je graag. Bel ons nu op 075-72 00 810 of vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in! Dan nemen wij snel contact met je op.

Nieuwsgierig geworden?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op en laat ons een offerte voor je maken.