Zoekmachine optimalisatie SEO

Een prospect die een zoekwoord intikt in een zoekmachine (meestal Google) krijgt dan direct resultaten voorgeschoteld. Zoekmachine Optimalisatie (SEO) speelt hier handig op in.  Zoekmachine optimalisatie SEO heeft tot doel om webpagina’s beter vindbaar worden.

Zoekmachine optimalisatie SEO is vandaag de dag praktisch een wetenschap geworden. Iemand die zich voor het eerst verdiept, ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt eenvoudiger als het een onderdeel is van de keyword strategie in combinatie met het inzetten van de juiste software-tools.

Grofweg zijn er drie hoofdonderwerpen.

Crawl errors

De Robots van de zoekmachines bezoeken vrij regelmatig iedere website; het zogenaamde “crawlen”.

Crawl-errors zijn er in meerdere gradaties en moeten in principe altijd worden opgelost. Met bijvoorbeeld Google Webmastertools kun je nagaan of er sprake is van crawl-errors op een website. Veelal is dit een complexe en arbeidsintensieve bezigheid, die om die reden door veel website eigenaars achterwege wordt gelaten.

Wij maken gebruik van gespecialiseerde software pakketen om met een minimum aan tijd de crawl-fouten te signaleren en snel op te lossen.

On page optimization

Op een webpagina staan veel woorden, maar je moet er vooral voor zorgen dat de belangrijkste zoekwoorden in de tekst goed aan bod komen. Hier ligt vaak ruimte voor verdere optimalisatie. Het bijvoorbeeld vaak herhalen van woorden in de tekst is onvoldoende. Webdesignb2b gebruikt daarvoor software die aangeeft wat er precies per pagina ook wel on page optimization genaamd,  te verbeteren valt om een 10 te behalen rondom vindbaarheid van een specifiek zoekwoord of zoekwoordencombinatie.

Linkbuilding

Linkbuilding is vrij vertaald het verkrijgen van links naar een website. Linkbuilding heeft een krachtig effect op de ranking / vindbaarheid van je website of webshop in het algemeen.

Als de links vervolgens verwijzen naar een detailpagina (relevante inhoud), heeft dit invloed op de ranking / vindbaarheid van die detailpagina. Linkbuilding is voor iedere website belangrijk en bovendien kan je het in de regel goed zelf doen. Zie er wel op toe dat de inkomende en uitgaande links wel relevant zijn en verwijzen naar en komen van echte websites.

Nieuwsgierig geworden?

Neem zo snel mogelijk contact met ons laat ons een vrijblijvende offerte voor je maken.