[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Waarom Redis gebruiken

Je hebt een eigen WordPress website en deze groeit en groeit. Je merkt dat dit helaas de laadtijd ten nadele komt waardoor je aan het zoeken bent gegaan naar optimalisaties om de performance van je WordPress website te verbeteren. Waarschijnlijk ben je nu in dit artikel terecht gekomen. Goed nieuws, in dit artikel gaan we de performance van je WordPress website enorm verhogen door middel van Redis cache!

redis plugin

Hoe werkt Redis in WordPress?

Redis is een héél slim cache mechanisme, dat op basis van een key -> value werkt. Hierdoor kun je heel veel data, in een Redis cache object stoppen, wat we vervolgens supersnel bij elke bezoeker op de website op de site kunnen ophalen. Hierdoor, hoeft niet bij elke bezoeker, de gehele vaak grote en trage MySQL database door gezocht te worden, maar kan er heel efficient de juiste data aan de hand van de key opgehaald worden.

Aangezien WordPress volledig gebaseerd is op de MySQL database en alle data hierin opslaat, zullen we met deze manier van data opslaan en lezen de WordPress website enorm veel sneller maken. Alle veelgevraagde data word namelijk bij de eerste bezoekers direct opgeslagen in de Redis cache waardoor deze cache steeds groter word en MySQL zelf steeds minder data hoeft te zoeken.
[/av_textblock]