Waarom Redis gebruiken

Een trage WordPress website is het laatste wat je wilt. Dat kan dus ook wel voorkomen worden. Maar hoe maak je jouwe WordPress website nou zo snel mogelijk?

Je hebt een eigen WordPress website en deze groeit en groeit. Je merkt dat dit helaas de laadtijd ten nadele komt waardoor je aan het zoeken bent gegaan naar optimalisaties om de performance van je WordPress website te verbeteren. Waarschijnlijk ben je nu in dit artikel terecht gekomen. Goed nieuws, in dit artikel gaan we de performance van je WordPress website enorm verhogen door middel van Redis cache!

Wij zullen in kort proberen uit te legen waarom redis gebruiken,  je website aanzienlijk kan versnellen.

Hoe werkt Redis in WordPress?

Redis is een héél slim cache mechanisme in al onze hostingpakketten, dat op basis van een key -> value werkt. Hierdoor kun je heel veel data, in een Redis cache object stoppen, wat we vervolgens supersnel voor elke bezoeker aan je website of webshop laten ophalen. Hierdoor, hoeft niet bij elke bezoeker, de gehele vaak grote en trage MySQL database door gezocht te worden, maar kan er heel efficiënt de juiste data aan de hand van de key opgehaald worden. Dat is waarom wij redis cache kosteloos activeren in ieder hostingpakket. Inmiddels is gebleken dat dit  slimme set is geweest en onze klanten hier zeer over te spreken zijn.

Aangezien WordPress volledig gebaseerd is op de MySQL database achter je website en alle data hierin gestructureerd wordt opgeslagen, kun je met deze manier van data opslag en lezen je WordPress website enorm veel sneller maken.

Kort samengevat:  Alle veelgevraagde data wordt namelijk bij de eerste bezoekers al direct opgeslagen in de Redis cache database waardoor deze cache steeds groter word en MySQL zelf steeds minder data hoeft te zoeken en te verzamelen zodra een bezoeker een pagina in je website of webshop opent.