Wordt jouw website wel goed gevonden?

Online vindbaarheid

De vindbaarheid van je website is een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. Over SEO kunnen we een heel dik boek schrijven, maar dat gaat op deze plaatst te ver. Wel willen we een aantal punten noemen die de SEO (zoekmachineoptimalisatie) van je website kunnen beïnvloeden. Wilt je hierin serieuze stappen voorruit maken? Lees dan vooral snel verder

SEO: technische kwaliteit is belangrijk

Zit je website technisch goed in elkaar? Zoekmachines houden niet van technische fouten; in het ergste geval wordt je hiervoor afgestraft in de ranking. De SEO-toolkit van Webdesign B2B maak eventuele fouten direct zichtbaar zodat we deze snel voor je kunnen verhelpen.

Zijn alle je webpagina’s voorzien van metadescripties? Een goede metadescriptie beschrijft de webpagina aan de hand van zoekwoorden waar je op gevonden wilt gaan worden. Hiermee helpt je zoekmachines de pagina’s van je website te indexeren en dat bevordert de ranking en daarmee de vindbaarheid van je website aanzienlijk.

Zoekgedrag van uw doelgroep

Je bent op zoek naar de juiste bezoekers, dat hoeft dus niet iedereen te zijn. Het is interessant om het online zoekgedrag van je doelgroep te achterhalen en daar een strategie aan te koppelen. WebdesignB2B voert zoekwoordenanalyse voor je uit, alle kennis is in huis.

Zoekwoordenstrategie bepalen

Weet je met welke zoekwoorden jouw doelgroep het op internet op gaat om te zoeken? Top! Daarmee kun je,  je website optimaliseren. Richt je,  je voornamelijk op de meest voor de hand liggende zoekwoorden? dan is de online concurrentie wel het hevigst. Vaak is het interessanter om minder voor de hand liggende keuzes te maken. Ook in dit proces heb je aan ons een kritische meedenker.

SEO-teksten schrijven

De teksten op je website kunnen een flinke hand helpen bij de optimalisatie en beter vindbaar maken van je website. In de SEO-teksten worden combinaties van zoekwoorden zorgvuldig ingepast, maar ook woorden uit hetzelfde betekenisveld ingepast. Google houdt er niet van als een tekst wordt volgestouwd met één of twee zoekwoorden. Ook paginatitels en tussen koppen moeten worden geschreven met een SEO-bril op. WebdesignB2B werkt samen  SEO gecertificeerde tekstschrijvers die weten hoe ze met dit bijltje moeten hakken.

Linkbuilding plannen

Vrij vertaald betekent linkbuilding: het verkrijgen van links naar je website of naar een specifieke pagina. Dat levert je website autoriteit op en ook dat heeft positieve invloed op de vindbaarheid. Maar het is een lastige klus, want Google kijkt niet alleen naar de hoeveelheid links, maar vooral naar de relevantie ervan. Maak hiervoor een slim  en doordacht plan, ook daar helpen we je natuurlijk graag mee.

Google-tools inzetten

Last, but not least: Google heeft een aantal handige tools die de vindbaarheid van je website opschalen. Een gerichte campagne met Adsense of Adwords is het overwegen waard zijn, ook al is het veel een betaalde dienst van Google.

Google Analytics is een gratis tool, die veel informatie geeft over de manier waarop bezoekers zich op je website gedragen. Met deze tool zie je welke pagina’s het meest bezocht worden, of bezoekers een mobiel apparaat gebruiken of een desktop, hoe hoog de conversie is, of het aantal aankopen dat is gedaan in je webshop. Installeren dus, een super handige tool!

Nieuwsgierig geworden?

Neem zo snel mogelijk contact met ons laat ons een vrijblijvende offerte voor je maken.