Gebruikers stellen aan websites hoge eisen, de laadsnelheid van iedere pagina mag vooral niet te lang duren ongeacht met welk apparaat er wordt gezocht. De zoekfunctie moet snel tonen wat de gebruiker zoekt.

Voordat doel is de website responsive geoptimaliseerd er is veel aandacht geschonken aan mogelijke zoektermen en de zoekwoorden waar gebruikers veel opzoeken.

Cliënt is in het bezit van meerdere zoekwoordrijke domeinnamen die hij graag wenst te gebruiken door ze te laten doorverwijzen naar zijn website (redirect). Een domeinnaam kan pas waarde opbouwen wanneer hier ook een pagina met voldoende content aan gekoppeld is. met een simpele doorverwijzing (301) is dit niet het geval. Belangrijk is om te weten dat zoekmachines de informatie op een webpagina met content moeten kunnen lezen en dit is namelijk niet het geval wanneer een domein rechtstreeks doorgestuurd (geredirect 301) wordt naar een ander domein.

Om die reden hebben wij gekozen voor Domain Mapping in deze website.

Voordeel van deze techniek is dat de permalink van zoekwoordrijke domeinnaam automatisch wordt aangepast en de juiste pagina binnen de hoofdwebsite wordt getoond. Dit heeft als bijkomend voordeel dat er eenvoudig naar de domeinnaam pagina’s gelinkt kan en worden en dat zoekmachines altijd de juiste URL zullen opnemen in hun zoekresultaten kort gezegd goed zullen indexeren juist omdat er voldoende en relevante content in de pagina aanwezig is.

Het gebruik van zoekwoordrijke domeinnamen heeft vaak als doel om op een specifiek term goed vindbaar te worden in de zoekresultaten. In veel gevallen kan een enkele pagina gekoppeld aan een domeinnaam al voor mooie resultaten zorgen.