Google Analytics

Google Analytics is de web-analyse oplossing. ‘Google analytics‘ is bovendien helemaal gratis,  levert krachtige functies voor het analyseren van bezoekersgegevens. Daarnaast kun je in Google Analytics-gegevens bekijken in je AdWords-account, zodat je de advertenties en website gemakkelijk kunt verbeteren en aanpassen aan het gedrag van je bezoekers.

Omdat Google Analytics nauw verbonden is met Google Adwords, wordt het voor een webmaster eenvoudiger om zijn reclamecampagnes beter te beheren en zo nodig aan-, en te bij te sturen op het geconstateerde gedrag van de bezoekers.

Door het juist toepassen en interpreteren van de analyse gegevens krijg je beter inzicht in welke artikelen bezoekers wel en welke niet lezen. Hierdoor kun je de inhoud goed finetunen op je doelgroepen en meer conversierendement uit je aangeboden content behalen.

Functies Google Analytics

  • Aantal bezoeken: Het totaal aantal bezoeken aan de website sinds de start van de meting met Google Analytics
  • Paginaweergaves: Het totaal aantal pagina’s dat is weergegeven sinds de start van de meting met Google Analytics
  • Bouncepercentage: Het gemiddelde aantal bezoekers dat de website verlaat na één pagina, voorheen ook wel bekend als het “weigeringspercentage”. Andere webstatistieksystemen noemen dit ook wel de “slipratio” of “bounce rate”. Een hoog bouncepercentage geeft volgens Google aan dat de bestemmingspagina niet genoeg uitnodigt om de pagina verder te doorzoeken. Een bouncepercentage tussen 40 en 60% is over het algemeen normaal voor een website.
  • Gemiddelde tijd op de site: De gemiddelde tijd die de bezoeker op de website doorbrengt.

Meten is weten

Je kunt zelfs periodes aangeven waarover je de informatie wilt hebben, je ziet hoeveel bezoekers je hebt gehad, waar deze bezoekers vandaan komen, waar je bezoekers in Google op hebben gezocht, hoe lang ze zijn gebleven, waar ze op hebben geklikt en waar ze de website weer hebben verlaten en nog veel meer.

Zet Google Analytics ook in je website!

Analytics implementeren in je website werkt vrij eenvoudig. Je meldt je gratis bij Google aan, je geeft je websiteadres op en vervolgens geeft Google je een Analytics code. Deze code plaats je in je website. Google controleert vervolgens of de code geplaatst is en of zij hiermee contact kan maken. Wanneer er een succesvolle communicatie tussen Google en de code op je website tot stand is gekomen ben je klaar! En kun je 24 uur na activering/controle door Google de analyse gegevens al raadplegen.