Google Adwords

Adverteren met Google Adwords

Google weet dat als ze geen relevante advertenties tonen er nooit op de advertenties zal worden geklikt.
Zorg altijd voor een hoge CTR (Click True Rate, doorklik ratio). Als er veel op uw advertenties wordt geklikt zal Google dat zien en belonen  met een hogere positie of een lagere klikprijs.
De keywords (zoekworden) moeten wel volledig met elkaar overeenkomen. Stel dat je: wil adverteren met het woord ‘brandweerauto speelgoed” dan moet op de landingspagina het woord brandweerauto terugkomen.

Google adwords

Keep it simple!

Een voorbeeld dat u helpt om relevante advertenties te maken:
Beeld u in dat u die geslaagde ondernemer bent met een “oh zo geweldige website”. Maar beeld u ook even in dat u een niet zo’n slimme klant bent met een alledaags probleem. Als u die klant nu eens was, wat zou u dan aan de zoekmachine vragen, en op welke advertentie zou u vervolgens gaan klikken en welke landingspagina zou u dan verwachten?

Als u deze drie vragen specifiek kunt vertalen naar de inhoud van uw website en producten, dan zal een Google Adwords campagne u meer winst gaan opleveren!

Landingspagina

Als u extra rendement uit een Google Adwords campagne wilt behalen, dan kan de landingspagina niet achterblijven. U zult deze volkomen in overeenstemming en op orde moeten brengen voordat er een serieuze start wordt gemaakt. De bezoeker moet zich geprikkeld voelen. Een afgewogen call to action inrichting op de landingspagina zal de bezoeker snel naar de gewenste informatie of producten kunnen doorgeleiden.

Kosten Google Adwords

Het gemiddelde PPC-tarief (pay-per-click) van Google Adwords is ongeveer 30 cent. Dit wil zeggen dat indien je 30 euro spendeert via een standaard campagne, het ongeveer 100 kwalitatieve bezoekers oplevert.
De keerzijde is dat, zodra je budget verbruikt is, de bezoekers zullen wegblijven en daarmee de omzet direct zal weg zakken.

Meer waarde

Los van de vraag of je actief in Google Adwords campagnes wenst te investeren, voegt het meer waarde aan je website toe.