Waarom een snelle website

Waarom zou ik mij zorgen moeten maken om de laadsnelheid van mijn website?
De navigatie ervaring van uw gebruikers in de website of webshop is al reden genoeg.

Gebruikers hebben vele mogelijkheden als het gaat om te zoeken naar relevante inhoud op hun vragen of producten,  zoals bijvoorbeeld in Google. Een langzaam presterende website zal gebruikers veelal afschrikken en doen besluiten weg te klikken van uw website en op zoek te gaan naar een andere sneller website met relevante inhoud.

Een sneller website zal de bezoeker langer vasthouden zolang de inhoud maar relevant en er antwoord wordt gevonden op hun vragen. Als de gebruikte afbeeldingen traag laden zal dit de bezoeker frustreren en weg is hij of zij. Een rampzalig scenario voor website en/of webshop eigenaren. Een belangrijke reden om een website snel te maken en houden, moet toch wel zijn dat Google eerder al heeft aangekondigd om de laadsnelheid voortaan in hun algoritme mee te wegen in de ranking positie van een website.

Neem contact op

voorbeeld:  1

Hoeveel klanten mis jij

voorbeeld:  2

waarom een snelle website

Mijn website laadt al behoorlijk snel waarom zou ik daar nog verder energie in steken en die nog verder willen verbeteren?

Een snelle website of shop genereert meer omzet!

De gevolgen van een trage website kan leiden tot minder bezoekers, een minder goede positie in de zoekresultaten en uiteindelijk tot minder omzet leiden,  dan een website of webshop die wel een snelle laadsnelheid heeft en goed geoptimaliseerd is.

Een onderzoek bij verschillende websites gaf dat heel concreet in omzetcijfers aan.  Een snelle website kan je omzet aanzienlijk verbeteren iedere seconde dat hij sneller laadt levert  7% -27% meer conversie op.

Meten

Inmiddels zijn er genoeg betrouwbare tools ontwikkeld  waarmee de snelheid van websites goed zijn te meten en te testen. Deze tools geven een goed beeld hoe uw website scoort en geeft heel overzichtelijk weer wat er verbeterd moet worden, om de snelheid substantieel  te verbeteren.

Laadsnelheid meten
Test de laadsnelheid van je website

Hoe luidt je score?

Kleuren de “PageSpeed” en “Yslow” score oranje of zijn ze zelfs rood?
Deze waardes dienen beide groen te kleuren en minimaal boven de 88% te scoren voorafgaande met de letter A voor PageSpeed en voor YSlow meeting minimaal de letter B.

Hoe scoren de Page load Time, de Total Page Size en de hoeveel Requests worden er gedaan?
Deze dienen in ieder geval een zo laag mogelijke waarde terug te geven en de pijltjes dienen groen van kleur te zijn!

Ieder website heeft een aantal zwakke schakels en knelpunten, onze experts kennen de knelpunten en lossen deze doelgericht voor u op, zodat de laadsnelheid substantieel zal verbeteren.

Verbeter de laadtijd van uw website en wordt direct beter vindbaar!

U wilt natuurlijk ook een snelle laadtijd van uw website of shop en beter vindbaar worden in de grote zoekmachines?

Wij helpen u graag. Bel ons of vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in! Dan nemen wij snel contact met u op.

Online vindbaarheid

Vindbaarheid website is een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie. We kunnen er een boek vol over schrijven, maar dat voert hier te ver. Wel willen we een aantal punten benoemen die de zoekmachineoptimalisatie (of SEO) van uw website kunnen beïnvloeden.

Technische kwaliteit

Zit uw website goed in elkaar? Zoekmachines houden niet van technische fouten; in het ergste geval wordt u hiervoor afgestraft in de ranking. De SEO-toolkit van WebdesignB2B spoort dit soort fouten op.

Zijn alle webpagina’s voorzien van metatekst? Een goede metatekst beschrijft de webpagina aan de hand van door u bepaalde zoekwoorden. Hiermee helpt u zoekmachines de pagina’s te indexeren en dat bevordert de ranking. Daarmee verhoogt u de vindbaarheid website aanzienlijk.

Zoekgedrag van uw doelgroep

U wilt graag veel bezoekers op uw website snel vinden, maar dat hoeft niet iedereen te zijn. Het is interessant om het online zoekgedrag van uw doelgroep te achterhalen en daar een strategie aan te koppelen. WebdesignB2B kan deze zoekwoordenanalyse voor u uitvoeren. Wij beschikken op dit punt over alle kennis.

Zoekwoordenstrategie bepalen

Weet u met welke zoekwoorden uw doelgroep het internet opgaat? Dan kunt u uw website hierop optimaliseren. U kunt zich daarbij richten op de meest gekozen zoekwoorden, maar dan is de online concurrentie wel het hevigst. Misschien is het interessanter om minder voor de hand liggende keuzes te maken. Ook bij dit proces heeft u aan ons een kritische meedenker.

SEO-teksten schrijven

De teksten op uw website kunnen een flinke hand helpen bij de optimalisatie. In een SEO-tekst worden combinaties van zoekwoorden zorgvuldig ingepast, maar ook woorden uit hetzelfde betekenisveld. Google houdt er niet van als een tekst wordt volgestouwd met één of twee zoekwoorden. Ook paginatitels en tussenkoppen moeten worden geschreven met een SEO-bril op. WebdesignB2B beschikt over tekstschrijvers die weten hoe ze met dit bijltje moeten hakken.

Linkbuilding plannen

Vrij vertaald betekent linkbuilding: het verkrijgen van links naar uw website of naar een specifieke pagina. Dat levert uw website autoriteit op, en dat heeft weer positieve invloed op de vindbaarheid. Maar het is een lastig proces, want Google kijkt niet alleen naar de hoeveelheid links, maar vooral naar de relevantie ervan. U moet hier dus een goed plan voor opzetten. WebdesignB2B helpt u daarbij.

Google-tools inzetten

Last but nog least zorgt Google zelf ook voor tools die de vindbaarheid van uw website opschalen. Een gerichte campagne met Adsense of Adwords kan het overwegen echt waard zijn, ook al moet u hiervoor betalen.

Google Analytics is een gratis tool, die veel informatie geeft over de manier waarop bezoekers zich op uw website gedragen. Wij adviseren onze klanten altijd dit te installeren.