SEO optimalisatie – Beter vindbaar worden in zoekmachines

SEO = Zoekmachineoptimalisatie  kan worden gedefinieerd  als een vast onderdeel van zoekmachinemarketing om website pagina hoog te laten scoren in de organische resultaten van zoekmachines aan de hand van zoekwoorden en trefwoorden. Over het algemeen levert een kwalitatief hoogwaardige inhoud en een gedegen structuur de beste resultaten om hoog te scoren in de vindbaarheid.

Waarom is SEO optimalisatie belangrijk?

Google is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Sinds het ontstaan van Google op 15  september 1997 zijn zoekmachines onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Tegenwoordig brengen maandelijks meer dan 1 miljard mensen een bezoekje aan Google om snel producten of diensten te zoeken. Omgerekend is dat circa 15% van de wereldbevolking. In Nederland wordt de zoekmachine van Google inmiddels door 80% van alle internet gebruikers gebruikt om dagelijks diensten en producten te zoeken.

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Zoekmachine optimalisatie, is één onmiskenbaar belangrijk instrument om de aangeboden diensten en producten in je website goed zichtbaar en beter vindbaar te krijgen.

Als je nieuwe website onlangs online is gegaan,  dan wil je natuurlijk niets liever dan dat hij goed getoond gaat worden in de zoekresultaten van de meest gebruikte zoekmachines zoals Google en Bing en liefst dat alle pagina’s op pagina 1 worden getoond. Dan is zoekmachine optimalisatie onontbeerlijk. Zoekmachine optimalisatie is werk van specialisten.

Als ze je website niet kunnen vinden, kun jij ze ook niets verkopen!

Om die reden het voordat een website of webshop online gaat, het van groot belang om eerst uitgebreid een zoekwoorden analyse te verrichten en te onderzoeken welke zoekwoorden je concurrente gebruiken en of deze zoekwoorden bijdragen aan een hoge ranking in de zoekresultaten. Is de getoonde tekst in de website wel van voldoende omvang? is hij uniek? voegt het iets toe en is hij relevant t.o.v. bijvoorbeeld de titel en de gebruikte afbeeldingen? Leest hij wel prettig? Worden er wel voldoende uitgaande links in de pagina’s gebruikt (Google ziet deze backlinks namelijk als positieve stemmen) naar website die relevant zijn en autoriteit genieten?  Zijn de juiste zoekwoorden in de teksten door de web redacteur wel goed verwerkt. Heeft de pagina voldoende omvang van minimaal 350 woorden. Wees je ook bewust dat  in uitzonderlijke gevallen 1000 plus woorden nodig zullen zijn om hoog te kunnen ranken. Is de backend techniek op orde.

SEO optimalisatie is een continu proces

Om goed vindbaar te zijn maar vooral dat ook te blijven is het van groot belang, dat de stand van SEO optimalisatie binnen je website continu gemonitord en verbetert wordt om de verworven positie te behouden en vooral te versterken. Ontegenzeggelijk beschikt niet iedere website eigenaar over voldoende tijd en kennis om dit intensieve onderzoek en traject succesvol te volbrengen. Wil je dat je online activiteiten substantieel gaan bijdragen  aan je verkoop en omzet succes? Dan is SEO zoekmachine optimalisatie de sleutel tot jou succes.

Niet onvermeld mag blijven dat zoekmachines continu hun algoritme aanpassen, en juist daarom dient de website hierop continu gecontroleerd en gescand te worden en zo nodig aangepast te worden.

Mijn website wordt slecht gevonden, ik wil beter gevonden worden.

Met onze professionele SEO software brengen wij met enkele klikken technische fouten in beeld.

Technische fouten in een website

Het ontwikkelen van een goede website is niet eenvoudig, kleine fouten zijn snel gemaakt en kunnen veel invloed hebben op de vindbaarheid en je online succes.
De te vaak gelezen introductie ‘Welkom op onze nieuwe website’ gewoon niet doen. Dit suggereert dat er ook bezoekers zijn die niet welkom zijn.
Te weinig zoekwoorden
Teksten zijn te kort
Metatekst ontbreken of zijn veel te lang. Een metatekst is een onzichtbaar element in de bron van een website dat specifiek en in maximaal 156 tekens omschrijft waar de webpagina over gaat
Afbeeldingen zijn niet voorzien van de juiste Alt teksten
Het ontbreken of niet juist toepassen van H1, H2, H3 – H6 kop teksten
Het gebruik van 302 omleidingen
Een 404 pagina is niet ingericht
Niet geschikt zijn voor mobiel gebruik
Gebruikte url’s zijn te lang of te kort
Er wordt Copied content aangetroffen in de website.

Technische fouten in een website

On page optimalisatie

On page optimalisatie is het optimaliseren van iedere individuele pagina in je website of webshop. Het is van groot belang de juiste trefwoorden veelal zoekwoorden genaamd te bepalen, en hier vervolgens unieke en relevante content om heen te (laten) schrijven pas hierna kan er begonnen worden met het overzichtelijk rangschikken van je webpagina’s. Ook is het van belang om bij on page optimalisatie veel aandacht te besteden aan deze techniek van de individuele pagina’s en mogelijke gevonden fouten direct on page optimalisatie op te lossen.

Uw beloning

Omdat zoekmachines relevantie belangrijk vinden, zult u beloond worden wanneer de website relevante informatie bij zoektermen aanbiedt. Zoekmachines zullen het waarderen als de aangeboden informatie op je website actueel en vooral up to date is. In de praktijk betekent dit dat het artikel antwoorden moet geven en on-topic en leesbaar moet zijn.
Je uiteindelijke beloning zal zijn dat je  Hoger in de zoekmachine van Google zal staan.

Hoger in Google is belangrijk voor je business

  • Meer bezoekers naar je website, is meer kans op nieuwe klanten
  • Je naamsbekendheid wordt vergroot
  • Nieuwe klanten zijn eerder geneigd je te bellen

Website Optimalisatie

Iedereen wil op de 1ste pagina van de zoekresultaten van Google vertoont gaan worden!
Zonder de juiste expertise en kennis van zaken is dit een klus van de lange adem.
Wij kunnen ook voor jou wat betekenen!
Dagelijks zijn wij in opdracht van onze klanten bezig hun website te optimaliseren te verbeteren, te monitoren en aanpassingen door te voeren die bijdrage tot een betere vindbaarheid in zoekmachines. Maandelijks voorzien wij onze opdrachtgevers van een voortgang rapportage en de behaalde ranking posities van minimaal 10 pagina’s.  Wil jij advies hoe je website ook de lokale website te laten stijgen en vertoont te worden op de 1ste pagina in de zoekresultaten in Google? Neem vandaag contact met een van onze SEO specialisten op zodat, morgen je website beter vindbaar is.

Mijn website wordt slecht gevonden. Hoe verbeter ik de vindbaarheid?

Benieuwd hoe het met jouw website techniek gesteld is?

Vraag je gratis SEO scan aan

Dan krijg je -zonder kosten of verdere verplichtingen- een uitgebreid overzicht wat je exact vertelt wat er aan de SEO van je website- shop schort wat beter moet om je website beter gevonden te krijgen in Google zodat er meer hoogwaardige bezoekers naar je website komen die je gaan bellen en die klant bij je willen worden.

De website scan maakt direct inzichtelijk:

  • Wat er mis gaat
  • Waar het wel goed gaat
  • Hoe het veel beter kan
  • Wat je direct zou moeten verhelpen
  • Wat je eenvoudig zelf kunt doen
  • Welke zoekwoorden wel goed scoren en welke niet
  • Leesbaarheid / moeilijkheidsgraad van de gevonden teksten

Vraag vandaag nog een GRATIS websiteanalyse bij ons aan t.w.v. €199,- en kom erachter hoe je meer klanten via je website kan scoren.

Gratis SEO scan aanvragen t.w.v. € 199,00