Landelijk of lokale klanten naar je website trekken?

Je hebt een onderneming en een website waarmee je lokaal publiek wilt aanspreken en bedienen. Je wilt dat potentiele klanten uit je directe omgeving je website bezoeken en je winkel of bedrijf weten te vinden. Omgeving- SEO is dé oplossing.

Minder last van concurrentie met omgeving SEO

In je directe omgeving heb je minder last van directe concurrenten in vergelijking met landelijke concurrenten en grote ketens. Focussen op je eigen stad, je dorp of de plaatsen in je directe omgeving is dus geen gek idee. Bij het bepalen van je strategie voor Omgeving-SEO is het belangrijk dat je weet waar je klanten vandaan komen en dat je je op die plaatsen focust.

Hoe werkt omgeving SEO

Als je Omgeving- SEO gaat toepassen is het zaak dat je de content van je website afstemt op klanten in je omgeving en de content voor hen interessant maakt. Het is belangrijk dat de plaatsnaam van je vestiging en de plaatsnamen van de steden of dorpen waarop je target voorkomen. Stel, je wilt zes omliggende plaatsen uit je omgeving bereiken. Maak hiervoor dan zes aparte pagina’s aan, die zich volledig focussen op die plaatsnamen. Je gaat zien dat je voor die verschillende plaatsen steeds beter gaat scoren en het aantal vertoningen in de zoekmachines stijgt.

Meten is weten

Natuurlijk wil je weten of je Omgeving-SEO inspanningen ook worden beloond. Google heeft hiervoor handige, gratis tools beschikbaar zoals Google Analytics en Google Webmaster Tools. Met deze tools krijg je goed inzicht welke pagina’s veel bezocht worden en hoe deze pagina’s in Google geïndexeerd zijn. Onze SEO-website scan vertelt je bovendien wat je huidige positie je in Google is en hoeveel posities je bent gestegen of gedaald ten opzichte van de vorige meting.

Hulp of advies nodig bij Omgeving-SEO?

Heb je hulp of advies nodig bij het inrichten van de Omgeving- SEO van jouw website zodat je zeker weet dat het zoden aan de dijk gaat zetten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Omgeving- SEO is een van de snelste manieren om je omzet te verhogen, laat die kans niet voorbij gaan!

Ja ik kan wel wat hulp en advies gebruiken

  • * Is een verplicht in te vullen veld.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.